Jedilnik malic v restavraciji Berni od 22.4.2024-26.4.2024

 

Ponedeljek, 22. april 2024

  • Puranji zrezek z gobovo polivko in pire krompirjem (meni 1) s solato (meni 5) alerg. 1,6,7,12
  • Solatni krožnik s hobotnico (meni 5) alerg.1,14
  • Segedin golaž s pire krompirjem (meni 1) alerg.1,7,12

Torek, 23. april 2024

  • Ocvrti kaneloni s šunko in sirom, francoska solata (meni 1) alerg.1,3,7,10
  • Špinačni rezanci s piščančjim mesom in brstičnim ohrovtom (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,7
  • Domači sirov burek (meni 2) z jogurtom (meni 1) alerg.1,3,7

Sreda, 24. april 2024

  • Govedina po mongolski z rižem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,6,11
  • Mesni sir na žaru z gorčično omako in cekinčki (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,7,10,11
  • Zelenjavna mineštra, riževa narastek (meni 2) alerg.1,3,7,9

Četrtek, 25. april 2024

  • Ocvrti piščanec s praženim krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,3,7
  •  Solatni krožnik z rdečo peso, brie sirom in orehi (meni 5) alerg.1,7,8
  • Telečja obara z ajdovimi žganci (meni 1) alerg.1,9

Petek, 26. april 2024

  • File skuše na žaru z blitvinim krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,4,7
  • Bucatini ala »Mexicana« (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,6
  • Krompirjev golaž s hrenovko (meni 2) alerg. 1,9,12

                                          Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:

  • Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Ocvrti sir s pomfrijem
  • Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Solatni krožnik s piščančjim filejem
  • Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
  • Solatni krožnik s feta sirom
  • Ocvrti piščančji file s pomfrijem
  • Solatni krožnik s piščančjimi nagci

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten,

zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz

njih

2. Raki in proizvodi iz njih.

3. Jajca in proizvodi iz njih.

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.

6. Zrnje soje in proizvodi iz njega

7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo

8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,

makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje.

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.

12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se

izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.

13. Volčji bob in proizvodi iz njega.

14. Mehkužci in proizvodi iz njih.