Jedilnik malic v restavraciji Berni od 18.10.2021 do 22.10.2021

Ponedeljek, 18. oktober 2021

- Ocvrti puranji zrezek s praženim krompirjem (meni 2) in solato (meni 1)

- Pražena goveja jetrca s praženim krompirjem (meni 2) in solato (meni 1)

- Mesna mineštra z mletim mesom in zelenjavo (meni 2)

Torek, 19. oktober 2021

- Svinjska ribica z gobovo omako in ocvrtimi njoki (meni 1) s solato (meni 5)

- Goveji trakci v arašidovi omaki z ocvrtimi njoki (meni 1) s solato (meni 5)

- Zelenjavna zloženka (meni 2) s solato (meni 1)

Sreda, 20. oktober 2021

- Piščančji ražnjiči z džuveč rižem (meni 2) in solato (meni 1)

- Segedin golaž s pire krompirjem (meni 2)

- Ocvrta jajčka s pire krompirjem (meni 3) in solato (meni 2)

Četrtek, 21. oktober 2021

- Mesna lazanja (meni 1) s solato (meni 5)

- Ocvrti mesni sir s pečenim krompirjem (meni 2) in solato (meni 1)

- Kus kus z bučkino polivko (meni 2) in solato (meni 1)

Petek, 22. oktober 2021

- Losos na žaru s slanim krompirjem in blitvo (meni 1) s solato (meni 5)

- Špageti z bolonjsko polivko (meni 2) s solato (meni 1)

- Domači sirovi štruklji, fižolova juha z ajdovo kašo (meni 5)

*za alergene se obrnite na strežno osebje

                                                         Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:

  • Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Ocvrti sir s pomfrijem
  • Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Solatni krožnik s piščančjim filejem
  • Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
  • Solatni krožnik s feta sirom
  • Ocvrti piščančji file s pomfrijem
  • Solatni krožnik s piščančjimi nagci

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten,

zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz

njih

2. Raki in proizvodi iz njih.

3. Jajca in proizvodi iz njih.

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.

6. Zrnje soje in proizvodi iz njega

7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo

8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,

makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje.

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.

12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se

izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.

13. Volčji bob in proizvodi iz njega.

14. Mehkužci in proizvodi iz njih.


Več o možnih nastavitvah piškotkov