Jedilnik malic v restavraciji Berni od 16.9.2024-20.9.2024

 

Ponedeljek, 16. september 2024

  • Puranji zrezek v gobovi omaki s pire krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg. 1,6,7,8,9,12
  • Solatni krožnik s kozicami in češnjevim paradižnikom (meni 5) alerg.1,2
  • Segedin golaž s pire krompirjem (meni 1) alerg.1,7,9

Torek, 17. september 2024

  • Pečen svinjski vratnik s kumarično polivko in testeninami (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,6,7
  • Sočna rižota z zelenjavo (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,7,9,10,12
  • Mesna obara z ajdovimi žganci (meni 2) alerg.1,9

Sreda, 18. september 2024

  • Domača lazanja (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,6,7,9
  • Kremna zelenjavna juha, sladki skutini štruklji (meni 5) alerg.1,3,6,7
  • Solatni krožnik z nageci in tatarsko polivko (meni 5) alerg.1,3,7

Četrtek, 19. september 2024

  • Piščanec po kitajsko z rižem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,6,9,12
  • Ocvrti sir s francosko solato (meni 1) alerg.1,3,7,10
  • Pašta fižol s hrenovko (meni 2) alerg.1,3,9,12

Petek, 20. september 2024

  • File lososa na žaru, slan krompir z mlado špinačo (meni 5) alerg.1,4,7
  • Telečji ragu z metuljčki (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,7,9,12
  • Cvetačni polpeti s pomfrijem (meni 2) s solato (meni 1) alerg. 1,3,7 alerg.1,3,7

                                 Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:

  • Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Ocvrti sir s pomfrijem
  • Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Solatni krožnik s piščančjim filejem
  • Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
  • Solatni krožnik s feta sirom
  • Ocvrti piščančji file s pomfrijem
  • Solatni krožnik s piščančjimi nagci

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten,

zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz

njih

2. Raki in proizvodi iz njih.

3. Jajca in proizvodi iz njih.

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.

6. Zrnje soje in proizvodi iz njega

7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo

8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,

makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje.

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.

12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se

izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.

13. Volčji bob in proizvodi iz njega.

14. Mehkužci in proizvodi iz njih.