Jedilnik malic v restavraciji Berni od 2.10.2023- 6.10.2023
Ponedeljek, 2. oktober 2023
- Piščančji kebab s pomfrijem (meni 1) in solato (meni 5) alerg. 1,7
- Svinjski paprikaš s svaljki (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,3
- Gratinirani zelenjavni kaneloni (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,7
Torek, 3. oktober 2023
- Ocvrti svinjski kotlet s pire krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,3,7
- Ocvrta jajčka s pire krompirjem in špinačo (meni 3) s solato (meni 2) alerg.1,3,7
- Mesna enolončnica (meni 2) alerg.1,9,12
Sreda, 4. oktober 2023
- Puranji zrezek z gorgonzolino omako in širokimi rezanci (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,7
- Pražena jetrca s pečeno polento (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,6
- Česnova kremna juha, sladica (meni 2) alerg.1,3,7
Četrtek, 5. oktober 2023
- Mesna lazanja (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,7
- Solatni krožnik z ocvrtimi mocarelinimi palčkami (meni 5) alerg.1,3,7
- Ričet s prekajenim vratnikom (meni 2) alerg.1,6,9
Petek, 6. oktober 2023
- Ocvrte sardelice, kumare s krompirjem (meni 1) alerg.1,3,4,7
- Špageti »Carbonara« (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,7
- Vojaški pasulj z govejim mesom (meni 2) alerg. 1,6,12
Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:
- Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
- Ocvrti sir s pomfrijem
- Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
- Solatni krožnik s piščančjim filejem
- Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
- Solatni krožnik s feta sirom
- Ocvrti piščančji file s pomfrijem
- Solatni krožnik s piščančjimi nagci
Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti
1. Žita, ki vsebujejo gluten,
zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz
njih
2. Raki in proizvodi iz njih.
3. Jajca in proizvodi iz njih.
4. Ribe in proizvodi iz njih
5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.
6. Zrnje soje in proizvodi iz njega
7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo
8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,
makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.
11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se
izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.
13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
14. Mehkužci in proizvodi iz njih.