Jedilnik malic v restavraciji Berni od 12.5.2025-16.5.2025
Ponedeljek, 12. maj 2025
- Ocvrti piščančji zrezek s praženim krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg. 1,3,7
- Mesni ravioli s tartufatino polivko (meni 1) in solato (meni 5) alerg. 1,3,6,7,12
- Fižolova juha z ribano kašo, hrenovka (meni 2) alerg. 1,3,9,12
Torek, 13. maj 2025
- Mesna musaka (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,7,9,12
- Leskovačka mučkalica s kuskusom (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,6,9,10
- Cesarski solatni krožnik (eni 5) alerg.1,3,7,6,10
Sreda, 14. maj 2025
- Puranja pečenka z grahovo omako in pire krompirjem (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,7,10,12
- Domači sirov burek (meni 2) z jogurtom (meni 1) alerg.1,3,7
- Pohorski lonec (meni 2) alerg.1,6,9,12
Četrtek, 15. maj 2025
- Dušen svinjski vratnik z zeljnimi krpicami (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,10
- Ocvrte perutničke s testeninsko solato (meni 1) alerg.1,3,7,10
- Ajdova kaša z bučkino polivko (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,7,12
Petek, 16. maj 2025
- File postrvi na žaru s dalmatinskim krompirjem (meni 5) alerg.1,7
- Piščanec po kitajsko z rižem (meni 1) s solato (meni ) alerg.1,6,7,9,12
- Vampi po tržaško (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,7,9,12
Vsak dan na voljo dodatne jedi!
Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:
- Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
- Ocvrti sir s pomfrijem
- Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
- Solatni krožnik s piščančjim filejem
- Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
- Solatni krožnik s feta sirom
- Ocvrti piščančji file s pomfrijem
- Solatni krožnik s piščančjimi nagci
Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti
1. Žita, ki vsebujejo gluten,
zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz
njih
2. Raki in proizvodi iz njih.
3. Jajca in proizvodi iz njih.
4. Ribe in proizvodi iz njih
5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.
6. Zrnje soje in proizvodi iz njega
7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo
8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,
makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.
11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se
izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.
13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
14. Mehkužci in proizvodi iz njih.