Jedilnik malic v restavraciji Berni od 10.2.2025-14.2.2025

 

Ponedeljek, 10. februar 2025

  • Piščančji zrezek po dunajsko s švicarskim krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,3,7
  • Zelenjavni narastek (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,9,12
  • Pašta fižol s hrenovko (meni 2) alerg.1,3,9,12

Torek, 11. februar 2025

  • Domača pečenica s kislim zeljem in mlinci (meni 5) alerg.1,3,6,10,12
  • Mesna zimska rižota z gobicami (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,6,12
  • Solatni krožnik z rezinami file mignon in gran padano (meni 5) alerg.1,3,7

Sreda, 12. februar 2025

  • Štefani pečenka z naravno omaki in pečenim krompirjem (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,6,9,12
  • Ocvrti sir s francosko solato (meni 1) alerg.1,3,7,8,9
  • Domači prekmursku bograč golaž (meni 1) s solato (meni 5) alerg. 1,9,12

Četrtek, 13. februar 2025

  • Pečeno piščančje bedro z dušenim rižem (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,3,7,9,12
  • Svinjski paprikaš s svaljki (meni 1) in solato (meni 5) alerg.1,3,7,8
  • Ohrovtova juhica, jabolčni zavitek (meni 2) alerg.1,6,9,12

Petek, 14. februar 2025

  • File lososa na žaru z maslenim krompirjem in mlado špinačo (meni 5) alerg.1,3,4,7
  • Makaronovo meso (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,7,6,12
  • Sirov burek z jogurtom (meni 2) alerg.1,3,7

Vsak dan na voljo dodatne jedi!

 

                                 Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:

  • Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Ocvrti sir s pomfrijem
  • Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Solatni krožnik s piščančjim filejem
  • Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
  • Solatni krožnik s feta sirom
  • Ocvrti piščančji file s pomfrijem
  • Solatni krožnik s piščančjimi nagci

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten,

zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz

njih

2. Raki in proizvodi iz njih.

3. Jajca in proizvodi iz njih.

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.

6. Zrnje soje in proizvodi iz njega

7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo

8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,

makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje.

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.

12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se

izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.

13. Volčji bob in proizvodi iz njega.

14. Mehkužci in proizvodi iz njih.