Jedilnik malic v restavraciji Berni od 13.5.2024-17.5.2024

 

Ponedeljek, 13. maj 2024

  • Piščančji kebab s pomfrijem in jogurt polivko (meni 1) s solato (meni 5) alerg. 1,7
  • Špageti »Carbonara« (meni 1) s solato (meni 5) ) alerg.1,3,7,6
  • Pasulj s klobaso (meni 2) ) alerg.1,9,12

Torek, 14. maj 2024

  • Svinjski zrezek z gobovo polivko in krompirjevimi kroketi (meni 1) s solato (meni 5) ) alerg.1,3,7,6,9,12
  • Pražena goveja jetrca s polento (meni 1) in solato (meni 5) ) alerg.1,12
  • Solatni krožnik s tremi vrstami riža in piščančjim mesom (meni 5) ) alerg.1,7

Sreda, 15. maj 2024

  • Goveja pečenka s praženim krompirjem in hrenovo omako (meni 1) s solato (meni 5) ) alerg.1,7,12
  • Ragu z mesnimi kroglicami in dušenim rižem (meni 1) s solato (meni 5) ) alerg.1,3,6,12
  • Ocvrte bučke s praženim krompirjem in tatarsko polivko (meni 1) s solato (meni 5) ) alerg.1,3,4

Četrtek, 16. maj 2024

  • Piščančji ražnjiči z ocvrtim krompirčkom (meni 1) in solato (meni 5) ) alerg.1
  • Ričota s telečjim mesom in zelenjavo (meni 1) s solato (meni 5) ) alerg.1,9,12
  • Solatni krožnik s tuna steakom in jajčkom (meni 5) ) alerg.1,3,4

Petek, 17. maj 2024

  • Ocvrte sardelice s francosko solato (meni 1) alerg.1,3,4,7,10
  • Goveji golaž s kruhovo rezino (meni 1) in solato (meni 5) ) alerg.1,3,7,12
  • Korenčkova juha, sladica (meni 2) ) alerg. 1,3,7,9

                                          Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:

  • Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Ocvrti sir s pomfrijem
  • Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Solatni krožnik s piščančjim filejem
  • Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
  • Solatni krožnik s feta sirom
  • Ocvrti piščančji file s pomfrijem
  • Solatni krožnik s piščančjimi nagci

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten,

zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz

njih

2. Raki in proizvodi iz njih.

3. Jajca in proizvodi iz njih.

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.

6. Zrnje soje in proizvodi iz njega

7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo

8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,

makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje.

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.

12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se

izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.

13. Volčji bob in proizvodi iz njega.

14. Mehkužci in proizvodi iz njih.