Jedilnik malic v restavraciji Berni od 28.4.2025-2.5.2025

 

Ponedeljek, 28. april 2025

  • Ocvrti piščančji zrezek s praženim krompirjem (meni 1) in solato (meni 5) alerg. 1,3,7
  • Boranija s kruhovo rezino (meni 1) in solato (meni 5) alerg. 1,3,7,9,12,6
  • Gobova mineštra s krompirjem (meni 2) alerg. 1,6,9

Torek, 29. april 2025

  • Špageti po bolonjsko (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,9,12
  • Ocvrti sir s pomfrijem in tatarsko polivko (meni 1) s solato (meni 5) alerg.1,3,7
  •  

Sreda, 30. april 2025

  •  
  • ZAPRTO na voljo sendviči v bistro Berni
  •  

Četrtek, 1. maj 2025

  •  
  • PRAZNIK
  •  

Petek, 2. maj 2025

  •  
  • PRAZNIK
  •  

                                 Vsak dan so na voljo tudi dodatne jedi kot so npr.:

  • Piščančji file na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Ocvrti sir s pomfrijem
  • Beli sir na žaru z zelenjavo ali pomfri
  • Solatni krožnik s piščančjim filejem
  • Solatni krožnik s tunino ali belim sirom
  • Solatni krožnik s feta sirom
  • Ocvrti piščančji file s pomfrijem
  • Solatni krožnik s piščančjimi nagci

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten,

zlasti : pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste, in proizvodi iz

njih

2. Raki in proizvodi iz njih.

3. Jajca in proizvodi iz njih.

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih.

6. Zrnje soje in proizvodi iz njega

7. Mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo

8. Oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija,

makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje.

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega.

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega.

12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, ki se

izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev.

13. Volčji bob in proizvodi iz njega.

14. Mehkužci in proizvodi iz njih.